• door: Joyce Vandamme
  • 27 augustus, 2024
  • Categorie: Pharma

Ho-ho-hoe laat is het? Tijd om te starten met je eindejaarsmarketing!


Het eindejaar is niet alleen het uitgelezen moment om je waardering te tonen aan medewerkers, klanten en zakenrelaties, maar ook om je merkidentiteit te versterken. Met een goed doordachte campagne vergroot je de loyaliteit aan je merk en til je je employer branding naar een hoger niveau.

In deze blog lichten we enkele van onze cases uit en geven we je inspiratie om op tijd aan de slag te gaan. Wacht niet te lang, want de beste campagnes beginnen met een goede voorbereiding!

“Feestelijke social media posts, animaties, kerstkaarten, relatiegeschenken … Het is nooit te vroeg om te starten met je eindejaarsmarketing.”

1. Spreek tot de verbeelding met creatieve social media posts

 

Een eenvoudige maar effectieve manier om je medewerkers, klanten en zakenrelaties te betrekken tijdens de feestdagen is het plaatsen van een creatieve eindejaarspost op social media. Deze posts trekken niet alleen de aandacht, maar versterken ook de band met je volgers en zorgen ervoor dat jouw merk bijblijft, tijdens de feestdagen, maar ook in de maanden daarna. Denk aan warme, hartelijke boodschappen, feestelijke visuals en interactieve content die je doelgroep inspireert en betrekt.

 

Voorbeeld:
Voor houthandel De Slagmolen maakten we een speelse animatie in kerstthema. Het resultaat is een warme en authentieke boodschap die perfect past bij de huisstijl van de klant.

 

2. Vertel je (merk)verhaal met animaties

 

Wil je een stapje verder gaan? Kies dan voor een korte animatie die een (kerst)verhaal vertelt. Van een eenvoudige 2D-animatie tot een gedetailleerde 3D-productie, verrassen doe je zeker en vast!

 

Voorbeeld:
Voor IMCE, een bedrijf gespecialiseerd in hoogtechnologische meetapparatuur en ovens, creërden we een 3D-animatie. In de animatie zie je een van hun ovens, waarin een gemberkoekje heerlijk ligt te zonnebaden bij 1600 graden! Deze humoristische aanpak zorgde voor veel interactie en positieve reacties op de social media-kanalen van IMCE.

 

3. Maak indruk met een uitgebreid marketingconcept

Eindejaars postkaart Vandersanden
Eindejaars geschenkdoos Vandersanden

 

Voor wie echt wil uitpakken tijdens de feestdagen, is een volledig marketingconcept een goed idee. Dit concept wordt doorgetrokken in alle communicatie-uitingen, van kerstkaarten en social media posts tot advertenties en eindejaarsgeschenken. Zo creëer je een samenhangende en memorabele campagne die je merk versterkt.

 

Voorbeeld:
Voor Vandersanden, een baksteenfabrikant, ontwikkelden we een uniek concept met hun nieuwe, milieuvriendelijke baksteen in de hoofdrol. In de 3D-animatie zie je een baksteen transformeren in een knus huisje. De schoorsteen van dit huisje zuigt rook op in de plaats van dat er rook uitkomt, waarmee we de milieuvriendelijkheid van de baksteen benadrukken. De campagne werd uitgerold in 3 talen en verwerkt in kerstkaarten, e-mailhandtekeningen, social media-filmpjes, een geschenkdoos en zelfs een grote advertentie in het personeelsmagazine.

 

4. Versterk de verbinding met gepersonaliseerde relatiegeschenken

Eindejaars wenskaart All-Inn
Eindejaars wenskaart All-Inn
Eindejaarsgeschenk All-Inn

 

Een geschenk dat met zorg is uitgekozen, maakt een wereld van verschil. Denk aan stijlvolle, op maat gemaakte oplossingen die de waarden van je merk weerspiegelen. Deze geschenken doen meer dan alleen een glimlach op iemands gezicht toveren; ze zorgen ervoor dat je bedrijf top-of-mind blijft gedurende het hele jaar.

 

Voorbeeld:
Voor All-Inn, een bedrijf gespecialiseerd in opslagruimtes, ontwierpen we een kerstkaart en wijnetiket waarop de kerstman zijn cadeaus opslaat in één van hun storage units. Dit concept werd verder doorgevoerd in social media posts en een animatie, wat zorgde voor een samenhangende eindejaarscampagne.

 

It's the most creative time of the year

 

Bij XDesign PRO geloven we in de kracht van een persoonlijke aanpak. Wij nemen de tijd om jouw bedrijf echt te leren kennen, zodat we marketingcampagnes en eindejaarsgeschenken kunnen creëren die indruk maken en resoneren met je doelgroep. Laten we samen het meeste uit deze magische tijd halen en iets onvergetelijks creëren!