• door: Geert Bollen
  • 1 oktober, 2020
  • Categorie: XD

FLASHBACK MET FIERHEID, FLASHFORWARD MET POTENTIEEL


XDesign Pro bestaat exact 25 jaar. Een mijlpaal voor ons bedrijf, team en cliënteel. En dat doet iets met een mens, zeker ook met onze zaakvoerder Geert. Hij was het die destijds de lokroep van het ondernemen omzette in de praktijk, en met succes… want XDesign kende een mooi groeiparcours. We voelen ons dus in feeststemming en dat zilveren jubileum laten we deze maand niet onopgemerkt voorbijgaan. Want feesten doen we graag samen met jou, dat zal je nog wel zien. Maar eerst even terugblikken en vooruitkijken, mét de voetjes op de grond en toch wel fier.

Van XDesign naar Pro – de beste versie

“Elke beslissing die ik doorheen de tijd heb genomen, was weloverwogen voor het bedrijf en voor de mensen met wie ik samenwerk(te). Elke stap stel je in vraag en voor je het weet, staat er dan 25 jaar op de teller. Dat sterkt me, en ik weet ondertussen dat we als team zeer goed bezig zijn.” Aldus Geert

Een beetje atypisch was de start wel. Het creatief bloed begon enorm te kriebelen, en dat kwam niet goed in de industriële managementfunctie die Geert na zijn ingenieursstudies had aangevat. Op je 27ste terug voltijds student worden, het was toch een innovatieve sprong. Tegelijkertijd een eigen bedrijf in grafische vormgeving uit de grond stampen, dat vraagt durf. En zo was XDesign geboren.

Het orderboek bleek al snel gevuld, initieel vooral met DTP-werk en grafisch ontwerp voor print. Ook toen al betekende werken voor een klant: het opbouwen van een bijzondere band. Klanten van het eerste uur – zoals Vandersanden, specialist in gevelstenen, gevelsystemen, steenstrippen en gebakken klinkers – vertrouwen vandaag nog altijd op onze expertise.

Geert toonde zich steeds als voordenker. Stilstaan was achteruitgaan. Een team rondom zich bouwen, de diensten uitbreiden met het online gebeuren en webdesign, mee zijn met trends, een nieuw kantoor... dat ging hem wonderwel af.

En de naam? X staat voor de grote onbekende in een wiskundig vraagstuk. Tja, Geert blijft een ingenieur en staat open voor het onbekende. De Pro kwam erbij toen de eenmanszaak overging in een bvba.

Geert Bollen, XDesign PRO 25 jaar bestaan

Focus op niches

“Samen met mijn broer heb ik in 2010 een pand gebouwd, waar XDesign Pro een nieuwe thuis kreeg”, gaat Geert verder. “Er was ook een lege ruimte die me superinteressant leek om in te richten als fotostudio. Ik was ondertussen bezig met een meerjarige cursus fotografie, met als doel meerwaarde te kunnen bieden aan onze klanten in het kader van grafisch ontwerp.” De diensten werden uitgebreid met Studio X: productfotografie en 360°-fotografie voor kantoren en gebouwen. Een perfecte (niche-)aanvulling op online en offline.

Over niches gesproken, op dat vlak zijn we blijven innoveren. Zo’n 6 jaar geleden kwam er een fotografieproject voor apotheekproducten op ons pad. Het was de start van onze pharma-afdeling: de ontwikkeling van een eigen webplatform voor apotheken. Ondertussen hebben we een partnerbedrijf met dezelfde specialisatie overgenomen, en samen ondersteunen we meer dan 100 apothekers met online en offline marketing.

Nog lang samenwerken in vertrouwen

Vandaag zijn we een gevestigde waarde in Genk en omstreken voor grafisch ontwerp en print, fotografie en apotheekwebsites. Met een klein, toegewijd team leveren wij grootse service. En dat willen we zo behouden. Het familiaire karakter, het leveren van kwaliteit, samenwerking in vertrouwen en transparantie… typisch XDesign Pro. Het is een match die werkt voor ons team en voor Geert, de familiaire ondernemer, onze warme en toffe ‘baas’.

Aan al onze klanten: bedankt voor het vertrouwen. We geven er ook de komende 25 jaar een lap op!


Samen eens koffiedrinken?