WebPrintHuisstijl

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van offertes voor webdesign?

Offertes voor webdesign vergelijken is niet altijd even gemakkelijk. Webdesign is immers een begrip dat heel veel onderdelen kan bevatten. En het is niet altijd even duidelijk wat bepaalde formules inhouden. Dus laat u niet alleen door de prijs leiden, maar vergelijk ook zeker de inhoud van de offertes.

Als u een nieuwe website wil, dan kan het zeker geen kwaad om de markt te verkennen. Vraag dus gerust bij meerdere webdesigners een offerte aan. Maar dan moet je de offertes naast mekaar leggen.
X-design Pro geeft u hier enkele richtlijnen om een goede vergelijking te kunnen maken.

 • Bekijk het portfolio
  Iedere webdesigner heeft zijn eigen stijl. Of u nu op zoek bent naar een professionele bedrijfswebsite of een creative multimediale website, kies een designer wiens stijl bij uw bedrijf past.
  Bekijk dan ook de afgewerkte projecten van een webdesigner. Zitten die sites goed in elkaar, zonder technische problemen en zien ze er goed uit? Dan heeft u misschien wel uw webdesigner gevonden.
 • Welke functionaliteiten bevat de aangeboden website?
  De functionaliteiten die worden aangeboden kunnen enorm verschillen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om die verschillen waar te nemen. Eerst en vooral moet u zelf nagaan welke functionaliteiten u in uw site wil integreren. Het heeft namelijk weinig zin om voor iets te betalen waar u geen gebruik van maakt.
  Het heeft weinig zin om hier alle mogelijke functionaliteiten uit de doeken te doen omdat dit te afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Maar de keuze voor een site met of zonder CMS willen we wel even toelichten.

  CMS of content management system: met een CMS kan u eenvoudig zelf de inhoud van uw website aanpassen en beheren. Zit dit niet in de offerte, dan bent u voor elke aanpassing afhankelijk van uw webdesigner. Hou daarmee rekening als u een website bestelt. Een website met CMS is wellicht duurder dan een statische website, maar de kosten op langere termijn kunnen aardig oplopen als elke aanpassing van uw site door uw webdesigner dient te gebeuren.

  Wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op en wij begeleiden u vrijblijvend in uw keuzeproces.
 • Uw eigen inbreng
  Hoeveel inbreng wilt u zelf hebben in het project? Op de markt zal u webdesignbureau's vinden waarbij elke stap van het proces uw inbreng vergt, maar ook bureau's waar u al het werk aan de designer over laat. In theorie is het altijd beter om zoveel mogelijk inbreng van uw kant in het project te hebben. Maar uw inbreng kost ook tijd. Dus is het belangrijk dat u de voor u juiste balans vindt.
  Bij X-design Pro mag u op minimaal 3 persoonlijke besprekingen rekenen om uw project vorm te geven. Bekijk voor meer details ook onze manier van werken.
 • De prijs
  Uiteraard is ook de prijs van belang. Hierin moet u een onderscheid maken tussen eenmalige kosten en terugkerende kosten.
  De eenmalige kosten moet u meestal bij oplevering van uw site betalen. Deze kosten bevatten meestal geen verborgen kosten. Die vindt u meestal terug in de terugkerende kosten.

  Bij de terugkerende kosten moet u eerst rekening houden met de hosting van de site. De kosten daarvan zijn sterk afhankelijk van de ruimte en de trafiek die u nodig heeft. Bovendien heeft niet elke website dezelfde serverinstellingen nodig. Het is dus niet altijd vanzelfsprekend om de hostingpakketten met elkaar te vergelijken.

  In de terugkerende kosten zit ook de huur van uw domeinnaam. Deze kosten verschillen meestal niet zozeer tussen de verschillende aanbieders, maar op lange termijn kan u door goed te kiezen toch de kosten drukken.

  Daarnaast rekenen de meeste bedrijven ook nog licenties aan voor het gebruik van hun systeem. Afhankelijk van het systeem en de aanbieder kunnen deze prijzen sterk verschillen.

  Tot slot moet u oppassen voor servicecontracten. Bij sommige bedrijven moet u een vaste maandelijkse kost betalen, bij sommigen alleen het uurtarief, en sommige bedrijven geven veel ondersteuning gratis.
  X-design Pro werkt niet met servicecontracten. Zijn er technische problemen aan uw website, dan lossen we dit kostenloos op. Moeten wij uw site aanpassen, dan rekenen we ons uurtarief aan. Kleine aanpassingen (minder dan 30 minuten) doen we gratis.

 

Een aankoop van een website is niet altijd even gemakkelijk. Met deze richtlijnen willen we uw keuze alvast vereenvoudigen. Indien u nog extra informatie wil, kan u altijd contact met ons opnemen.