WebPrintHuisstijl

Frequently Asked Questions

Offertes voor webdesign vergelijken is niet altijd even gemakkelijk. Webdesign is immers een begrip dat heel veel onderdelen kan bevatten. En het is niet altijd even duidelijk wat bepaalde formules inhouden. Dus laat u niet alleen door de prijs leiden, maar vergelijk ook zeker de inhoud van de offertes.

Als u een nieuwe website wil, dan kan het zeker geen kwaad om de markt te verkennen. Vraag dus gerust bij meerdere webdesigners een offerte aan. Maar dan moet je de offertes naast mekaar leggen.
X-design Pro geeft u hier enkele richtlijnen om een goede vergelijking te kunnen maken.

 • Bekijk het portfolio
  Iedere webdesigner heeft zijn eigen stijl. Of u nu op zoek bent naar een professionele bedrijfswebsite of een creative multimediale website, kies een designer wiens stijl bij uw bedrijf past.
  Bekijk dan ook de afgewerkte projecten van een webdesigner. Zitten die sites goed in elkaar, zonder technische problemen en zien ze er goed uit? Dan heeft u misschien wel uw webdesigner gevonden.
 • Welke functionaliteiten bevat de aangeboden website?
  De functionaliteiten die worden aangeboden kunnen enorm verschillen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om die verschillen waar te nemen. Eerst en vooral moet u zelf nagaan welke functionaliteiten u in uw site wil integreren. Het heeft namelijk weinig zin om voor iets te betalen waar u geen gebruik van maakt.
  Het heeft weinig zin om hier alle mogelijke functionaliteiten uit de doeken te doen omdat dit te afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Maar de keuze voor een site met of zonder CMS willen we wel even toelichten.

  CMS of content management system: met een CMS kan u eenvoudig zelf de inhoud van uw website aanpassen en beheren. Zit dit niet in de offerte, dan bent u voor elke aanpassing afhankelijk van uw webdesigner. Hou daarmee rekening als u een website bestelt. Een website met CMS is wellicht duurder dan een statische website, maar de kosten op langere termijn kunnen aardig oplopen als elke aanpassing van uw site door uw webdesigner dient te gebeuren.

  Wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op en wij begeleiden u vrijblijvend in uw keuzeproces.
 • Uw eigen inbreng
  Hoeveel inbreng wilt u zelf hebben in het project? Op de markt zal u webdesignbureau's vinden waarbij elke stap van het proces uw inbreng vergt, maar ook bureau's waar u al het werk aan de designer over laat. In theorie is het altijd beter om zoveel mogelijk inbreng van uw kant in het project te hebben. Maar uw inbreng kost ook tijd. Dus is het belangrijk dat u de voor u juiste balans vindt.
  Bij X-design Pro mag u op minimaal 3 persoonlijke besprekingen rekenen om uw project vorm te geven. Bekijk voor meer details ook onze manier van werken.
 • De prijs
  Uiteraard is ook de prijs van belang. Hierin moet u een onderscheid maken tussen eenmalige kosten en terugkerende kosten.
  De eenmalige kosten moet u meestal bij oplevering van uw site betalen. Deze kosten bevatten meestal geen verborgen kosten. Die vindt u meestal terug in de terugkerende kosten.

  Bij de terugkerende kosten moet u eerst rekening houden met de hosting van de site. De kosten daarvan zijn sterk afhankelijk van de ruimte en de trafiek die u nodig heeft. Bovendien heeft niet elke website dezelfde serverinstellingen nodig. Het is dus niet altijd vanzelfsprekend om de hostingpakketten met elkaar te vergelijken.

  In de terugkerende kosten zit ook de huur van uw domeinnaam. Deze kosten verschillen meestal niet zozeer tussen de verschillende aanbieders, maar op lange termijn kan u door goed te kiezen toch de kosten drukken.

  Daarnaast rekenen de meeste bedrijven ook nog licenties aan voor het gebruik van hun systeem. Afhankelijk van het systeem en de aanbieder kunnen deze prijzen sterk verschillen.

  Tot slot moet u oppassen voor servicecontracten. Bij sommige bedrijven moet u een vaste maandelijkse kost betalen, bij sommigen alleen het uurtarief, en sommige bedrijven geven veel ondersteuning gratis.
  X-design Pro werkt niet met servicecontracten. Zijn er technische problemen aan uw website, dan lossen we dit kostenloos op. Moeten wij uw site aanpassen, dan rekenen we ons uurtarief aan. Kleine aanpassingen (minder dan 30 minuten) doen we gratis.

 

Een aankoop van een website is niet altijd even gemakkelijk. Met deze richtlijnen willen we uw keuze alvast vereenvoudigen. Indien u nog extra informatie wil, kan u altijd contact met ons opnemen.

Niet alle gebruikers hebben hun computer op dezelfde manier ingesteld. Er zijn vaak grote verschillen in de schermresolutie en de gebruikte browser. Natuurlijk weet je zelden op voorhand welke instellingen de bezoekers van uw website gaan gebruiken. Daarom probeert X-design gemaakte websites op zoveel mogelijk instellingen te testen.

 • Schermresolutie
  Wij ontwerpen onze websites zodat ze het beste resultaat geven bij een resolutie vanaf 1024x768. De meeste bezoekers gebruiken deze of een hogere resolutie.
  Daarnaast testen we ook op lagere resoluties (die worden bijvoorbeeld gebruikt op smartphones en tablets)
  Zelf werken wij bij X-design op een hogere resolutie, dus worden al onze websites automatisch en veelvuldig op deze resoluties getest.
 • Browsers
  X-design Pro test elke website op de onderstaande browsers:
  • Internet Explorer (48%) - versies 6 (1%), 7 (6%), 8 (28%) en 9 (13%)
  • Mozilla Firefox (24%)
  • Google Chrome(16%)
  • Apple Safari(6%)
  • Opera(1%)

De statistieken geven een idee van het browsergebruik in België (juli 2011)

 

Afhankelijk van het pakket waarvoor u kiest, kan uw website uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Maakt u gebruik van Web Basic, dan zijn de uitbreidingen beperkt. Met Web Professional of Web Special kan u meerdere functionaliteiten toevoegen. Voor meer details, bekijk onze vergelijkende tabel.

In de meeste gevallen levert de klant gewoon de foto's. Maar u kan ook bij ons terecht voor professionele foto's.

In 2010 gingen wij van start met het bouwen van onze eigen fotostudio. Onze studio, met een oppervlakte van maar liefst 100m2, beschikt over verschillende productplatformen. Ideaal voor het maken van productfoto's en 360° foto's voor webshops.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van Studio-X, of u kan ons ook vrijblijvend contacteren.

 

Bij al onze projecten volgt X-design pro een aantal vaste stappen die het zowel voor ons als voor u eenvoudiger en overzichtelijker maken.

 1. Verkennend gesprek
  Hier wordt er samen met de klant nagegaan wat er nodig is en welk van de producten die wij aanbieden hier het best mee overeen komt. Voor eenvoudige relatief kleinere projecten zal een web basic pakket volstaan. Als er behoefte is aan uitgebreidere functionaliteiten zullen we een web professional pakket voorstellen.
 2. Bepaling van de structuur
  Na het verkenende gesprek wordt de structuur van de site bepaald. Wat zijn de nodige types van pagina's (formulier, info-pagina, fotogallerijen, ...) en hoe zijn deze met elkaar gelinkt? Welke navigatieblokken zijn nodig om de site gemakkelijk en overzichtelijk navigeerbaar te houden?
  De uitgewerkte structuur wordt op papier gezet en samen met een offerte ter goedkeuring naar de klant doorgestuurd.
 3. Grafisch ontwerp
  Na aanvaarding van de offerte wordt de algemene look van de website ontworpen. Er wordt vooral rekening gehouden met wat de klant wil uitstralen en de verschillende elementen worden uitgewerkt en samengevat in een voorontwerp. Als er reeds een bestaande huisstijl is, dan kunnen we hier uiteraard perfect rekening mee houden.
  Dit voorontwerp wordt besproken en aangepast totdat de klant tevreden is over de vormgeving. 
 4. Programmatie
  Om het grafisch ontwerp leesbaar te maken op het internet is er een achterliggende code nodig. Wij zorgen ervoor dat deze code op een zodanige manier wordt opgesteld dat uw website optimaal gevonden kan worden door de verschillende zoekmachines.
 5. Inhoud van de website
  De site wordt voorzien van de inhoud. De teksten en foto's worden door de klant aan ons bezorgd. Wij plaatsen deze informatie in de pagina's. Het CMS zorgt ervoor dat u zelf op een eenvoudige manier de inhoud van uw website kan aanpassen.
  Het is belangrijk dat de inhoud van een website op een zodanige manier wordt opgesteld dat hij gemakkelijk doorlopen kan worden door de verschillende zoekrobots (waarvan Google de meest bekende is). Door hier voldoende aandacht aan te besteden wordt de kans groter dat de website beter scoort bij de zoekrobots en dus eerder getoond wordt in de lijst met websites bij een opzoeking. Wij geven u gepast advies zodat u hiermee rekening kan houden bij het samenstellen van uw teksten.
 6. Testfase
  Omdat een website op iedere computer anders kan reageren (verschillende browser, instellingen, ...), testen we uw website op alle courante instellingen. Ook worden alle mogelijke problemen er in deze fase uitgefilterd.
 7. Online zetten van de website
  Nadat u de website gecontroleerd heeft en als alles in orde is, wordt de website online gebracht zodat deze beschikbaar wordt voor iedereen op het net.
 8. Opleiding en ondersteuning
  Als uw website er is, moet ze natuurlijk gebruikt worden. Samen met u overlopen we alle finesses van de website en het CMS zodat u ze optimaal kan gebruiken. Bovendien kunt u steeds bij ons terecht voor verdere ondersteuning.

X-design Pro werkt niet met onderhoudscontracten. Wij leveren een aantal diensten gratis, voor andere diensten wordt enkel de effectieve tijd aangerekend die wij eraan besteden.

Dagelijks maken wij een back-up van uw website. Gaat er iets verkeerd op uw website, dan kunnen wij de vorige werkende versie van de website terugplaatsen.

Heeft uw website technische problemen die te wijten zijn aan onze programmatie of ons content management systeem? Dan lossen wij de problemen zo snel mogelijk kosteloos op.

Het beheer van de inhoud van uw website is in principe de verantwoordelijkheid van de klant. X-design pro is wel bereid u daarin te ondersteunen. Kleine aanpassingen of beperkte assistentie (minder dan 30 minuten) worden gratis geleverd. Moet X-design pro meer aanpassen, dan wordt ons uurtarief aangerekend.

Niet alle hostingpakketen werken met dezelfde instellingen. Om het Content Management Systeem van X-design pro ten volle te kunnen gebruiken, moeten de basisinstellingen van het hostingpakket daaraan zijn aangepast.

De hostingpakketten die X-design pro aanbiedt, zijn voor ons Content Management Systeem geoptimaliseerd. Wij raden dan ook al onze klanten aan om hun websites op de door ons aangeboden webruimte te plaatsen.

Als u een website wilt hebben, dan heeft u eigenlijk 3 dingen nodig:

 • De website zelf

  Een website bestaat uit een aantal bestanden die code (html, php, ...) bevatten, een aantal afbeeldingen die voor de grafische elementen in de website zorgen en een aantal stylesheets die de volledige layout van de website bepalen.

  X-design Pro werkt ook met een Content Management Systeem (CMS), dat betekent dat onze klanten niet in die bestanden met codes moeten werken. Alle inhoud van de website wordt opgeslagen in een database en kan gemakkelijk aangepast worden. Als er dus iets aan de layout verandert, heeft dat geen gevolgen voor de inhoud en andersom.

 • Hosting

  Een website moet ook op internet te zien zijn. Daarom heeft u ook hosting nodig. Eigenlijk is hosting gewoon ruimte op een computer die permanent verbonden is met het internet. De website wordt op die computer geplaatst waardoor die door andere computers via internet te bekijken valt.

 • Domeinnaam

  De domeinnaam is het adres dat men moet intypen om uw website te bezoeken. Voor de website van X-design pro is dit www.xdesignpro.be